[...] naturalne pożądania kremowego pożywienia. Dr. Wiliam Ester pisze w Słowniku Naturalnego Jedzenia: ″Awokado jest jednym z najbardziej wartościowych produktów żywnościowych, jakie natura daje człowiekowi. Dla zainteresowanych eliminacją mięsa ze swej diety nie oferuje jedynie substytutu, lecz pożywienie, które ma zdecydowanie większa wartość dla [...]
[...] odżywiania okołotreningowego są generalnie te same i decydują tu podobne czynniki. Przy opracowywaniu takiego planu należy: - określić aktualny cel treningowy i określić jakie składniki odżywcze będą najważniejsze a jakie tylko uzupełnieniem - określić rodzaj wysiłku, czas jego trwania i ustalić jakie składniki odżywcze i w jakich ilościach [...]
[...] trafia nawet do aptek. Wielu klientów zagubionych w gąszczu reklam, nadpodaży produktów wyjątkowo niskiej jakości za tak zwaną zadaje sobie pytanie, jakie są różnice między odzywkami białkowymi, że produkty aż tak bardzo różnią się od siebie cenami? Czy wynika to tylko z wyjątkowej pazerności dystrybutorów i producentów? [...]
[...] witamina A - ok. 0,07 mg/100 g, witamina Bt - ok. 0,15 mg/100 g, witamina B2 witamina B6 - ok. 0,31 mg/100 g, witamina C - ok. 3,1 mg/100 g, witamina E Sole mineralne, jakie zawiera korzeń maki to: wapń - ok. 260 mg/100 g, żelazo - ok. 17 mg/100 g, miedź - ok. 6 mg/100 g, cynk - ok. 4 mg/100 g, mangan - ok. l mg/100 g, potas - ponad 2 [...]
[...] wiele serii itp. Ich sylwetki bardzo wolno obudowują się pełnymi mięśniami. Jest to efekt przetrenowania, a więc niezdolności ciała do uporania się z fizycznymi stresami, jakiemu jest poddawane. Wypoczynek to rozwój Lee Haney twierdzi, że aby wciąż rozwijał swoje mięśnie musi przed każdym następnym treningiem wypocząć w 100%. Lee Labrada, [...]
[...] dla sportowców trafia nawet do aptek. Wielu klientów zagubionych w gąszczu reklam, nadpodaży produktów wyjątkowo niskiej jakości za tak zwaną zadaje sobie pytanie, jakie są różnice między odzywkami białkowymi, że produkty aż tak bardzo różnią się od siebie cenami? Czy wynika to tylko z wyjątkowej pazerności dystrybutorów i producentów? [...]
[...] nie byłoby z tym żadnych problemów. Niestety jest raczej tak, jak z samochodem: najwięcej waży karoseria, ale częściej wymieniamy pióra wycieraczek. Może lepiej zjeść jakieś porządne białko, np. mleka albo jaja kurzego. Kolagenu w nich nie ma, a i tak kurczęta i cielęta rosną jak na drożdżach, przy czym prawie połowę białek w ich ciele [...]
[...] jest nim rzeczywiście ? czy suplementacja glutaminą jest niezbędna dla każdego poważnie myślącego o postępach w sporcie sportowca ? Przyjrzyjmy się wiec jakie ważne funkcje pełni w naszych organizmach glutamina. Glutamina należy do grupy aminokwasów endogennych, czyli tych które bezproblemowo mogą być sytezowane w naszym [...]
[...] cóż, sukces w kulturystyce uzależniony jest przede wszystkim od indywidualnych predyspozycji organizmu na działanie danego preparatu. Obok czynników czysto fizjologicznych, jakie mogą oddziaływać na cykl ustrojowych przemian leków w ustroju należy również uwzględnić czynniki żywieniowe. Jak się okazuje na zmniejszenie metabolizmu wielu [...]
[...] mięśnia , organizm chcąc być gotowym na kolejny wysiłek o podobnej intensywności broni się w ten sposób że sprawia , że nasze mięśnie zwiększają sie w stosunku do tego jakie były przed treningiem. Tak to wygląda w WIELKIM uproszczeniu. Jak już wiemy jak następuje wzrost naszej muskulatury pojawia sie pytanie : Gdzie tu rola tej słynnej [...]
Witam chciałbym zaprezentować temat odnoszący się do mixu kreatynowego. Otóż ostatnio stworzyłem pewne zestawienie kreatynowe z dostępnych tanich supli i z mieszanki osiągnąłem stack na bardzo wysokim poziomie. Spędziłem dużo czasu na forum i nie tylko analizując wpływ substancji na organizm ,ich ilość oraz wzajemne oddziaływanie na siebie w [...]
[...] zagrożenia czy intensywnej pracy umysłowej wymagającej szybkiego kojarzenia, ale gdy zdarza się zbyt często pociąga za sobą konieczność ochrony przed niekorzystnymi zmianami jakie są jej następstwem. Należą do nich głownie zmiany peroksydacyjne lipidów i białek ustrojowych (zwłaszcza DNA), będące efektem tzw. stresu oksydacyjnego. Stres [...]
[...] fazie spoczynku, a synteza białka w mięśniach jest dwukrotnie wyższa po treningu, niż w fazie spoczynku. Dlatego najważniejszym elementem jest wykorzystanie tych możliwości jakie daje nam trening i nasze ciało poprzez prawidłową suplementacją potreningową: http://www.sfd.pl/Potreningowa_suplementacja__potreningowe_okno_anaboliczne-t699437.html [...]
[...] spalanych kwasów tłuszczowych zauważane jest po treningu interwałowym, najsławniejszym jest HIIT (high intensity interval training). Jednak wracając do sprawy odżywiania, jakie produkty powinniśmy wyeliminować z codziennego życia, a jakie uwzględnić? Każdy prawie produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, [...]
[...] angiotensyny lub jej receptora. Jak się okazało: masa mięśniowa pacjentów leczonych inhibitorami ACE była o prawie 5% większa, niż osób nie przyjmujących żadnych leków, i o jakieś 7-8% większa, w porównaniu z pacjentami leczonymi innymi lekami na nadciśnienie. Wyniki te znakomicie korespondowały z obserwacjami poczynionymi wcześniej (w 2002 [...]
[...] odchudzać przeczytaj abecadło odchudzania w okresie dojrzewania. A- jak Analiza sytuacji. Weź kartkę i długopis. Twoim zadaniem będzie przeanalizowanie obecnej sytuacji w jakiej się znajdujesz. Przede wszystkim zastanów się jaki cel chcesz osiągnąć- jeśli jest to redukcja- ile kg chciałbyś zrzucić, abyś poczuł się usatysfakcjonowany? [...]
[...] surowca. Wystarczy ze izolatu jest powyżej 2% a już można podać informacje o tym ze produkt zawiera też izolat białek serwatkowych. Niby niewielka inwestycja finansowa a jakie robi wrażenie na konsumentach ?! Jest jeszcze drobna uwaga : przepisy znakowania żywności zobowiązują do zachowania kolejności od największej ilości surowca do [...]
[...] mozna wypic porcje Carbo ktora dostarczy naszemu organizmowi weglowodanow. Na wczesniej wspomniany posilek przed snem mozna zaopatrzyc sie w bialko. Mozna takze dorzucic jakies antykataboliki np. ZMA, ktore wspomoze regeneracje organizmu. Kilka razy pojawialy sie takze pytania o obciazniki na nogi, kamizelki z obciazeniem i inne udziwnienia. [...]
[...] w naszym organizmie. L-karnityna okazała się być substancją niezbędną w energetycznych przemianach kwasów tłuszczowych. Gdy nasze mięśnie potrzebują energii do wykonywania jakiegoś wysiłku fizycznego, cząsteczki karnityny mają za zadanie wyławiać cząsteczki tłuszczu z krwi i transportować je do wnętrza komórek organizmu, w których kwasy [...]
[...] którym ze zrozumiałych względów nikt nie chciał się chwalić. Ja sam w 1993 roku pojechałem z trzema tysiącami marek w kieszeni po agregat prądotwórczy, ale kiedy zobaczyłem, jakie cuda taka maszyna potrafi zrobić z kawałem mięsa, za wszystkie pieniądze kupiłem na pniu wysłużony egzemplarz. Tydzień zajęła mi nauka właściwego kłucia - wędlinki od [...]